Amsterdam vrea să închidă trei ‘magazine întunecate’ de livratori flash – neplăcerile ramurilor sunt prea mari

Trei sucursale ale diferitelor companii de livrare flash din Districtul Amsterdam De Pijp trebuie să-și închidă ușile. Municipalitatea raportează că așa-numitele magazine întunecate sunt contrare planului de zonare și că impactul unităților asupra cartierului este prea mare.

„Multe inconveniente sunt experimentate și au fost identificate mai multe încălcări în timpul verificărilor”, se spune într-un comunicat de presă. Acestea sunt ramuri ale Getir, Zapp și gorile.

Magazinele sunt acolo din 2021, potrivit municipalității, în locații destinate comerțului cu amănuntul. „Magazine unde clienții pot intra și ieși și pot alege produse.”Deoarece spațiile nu sunt accesibile publicului, magazinele întunecate nu îndeplinesc cerințele planului de zonare.

În plus, centrele sunt adesea stocate, vizitate în mod constant de furnizorii de bliț și sunt deschise în afara orelor obișnuite de magazin. Potrivit municipalității, acest lucru provoacă congestionarea traficului, poluarea fonică, parcarea bicicletelor și poluarea deșeurilor.

Municipalitatea a impus o taxă de intenție sub pedeapsa pentru sperjur. Aceasta înseamnă că furnizorii de bliț pot reacționa mai întâi la această intenție. Dacă urmează o taxă de penalizare, magazinele trebuie să se închidă. Dacă acest lucru nu se face la timp, va urma o penalizare de 20.000 de euro.

Amsterdam a luptat mult timp împotriva magazinelor întunecate din oraș. De exemplu, la sfârșitul lunii ianuarie, administrația orașului a decis să nu permită deocamdată noi unități pentru livrarea flash. La începutul acestei luni, o sucursală Zapp din Amsterdam-Vest a fost, de asemenea, rugată să închidă.

Multe municipalități sunt pline de livratori flash
Nu numai Amsterdam ia măsuri împotriva furnizorilor de Flash. Anterior, Rotterdam, Haga, Groningen, Arnhem și Amstelveen, printre altele, au luat măsuri.

Și în alte municipalități, reclamațiile se concentrează pe ‘magazinele întunecate’, care sunt de fapt depozite cu ferestre lipite, care sunt adesea situate în centrul orașului. Locuitorii locali se plâng de poluarea fonică din cauza deplasării ocazionale a camionetelor și a curierilor care așteaptă un loc de muncă. Bicicletele lor ar bloca trotuarul. Coridorul de urgență cu care livrează comenzile ar crea, de asemenea, situații de trafic periculoase.

Haga, Groningen, Arnhem și Amstelveen doresc să reglementeze livrarea flash, astfel încât să nu ducă la inconveniente, a arătat anterior un tur al NRC. De exemplu, noile sucursale ale serviciilor de livrare flash din Arnhem vor fi în curând posibile doar cu un permis.

Amstelveen lucrează la luarea deciziilor” care limitează posibilitățile actuale pentru magazinele întunecate”, a declarat un purtător de cuvânt al municipalității către NRC. Groningen și Haga Doresc, de asemenea, să interzică livrările flash din Centrul orașului cu reglementări.

Rotterdam, care are 13 depozite, a impus interzicerea noilor magazine întunecate timp de până la un an în februarie și lucrează la un nou plan de zonare pentru a-și orienta înființarea în direcția corectă.

Consiliul Municipal din Amsterdam a aprobat în ianuarie propunerea Colegiului primarului și consilierilor de a îngheța sosirea de noi magazine întunecate.

În anul următor, Municipalitatea din Amsterdam, care are 31 de mini-depozite, va analiza unde se pot stabili sau nu magazinele întunecate și în ce condiții. Un nou plan de zonare este, de asemenea, în lucrările din Amsterdam, în care sunt stabilite regulile pentru acest nou tip de afacere.

Companiile de livrare Flash precum Getir, Flink, Gorillas și Zapp sunt active în 29 de municipalități Olandeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *