Cercetătorii au testat panourile solare pentru încărcarea vehiculelor electrice

Ziua fericită a Pământului, proprietarii Tesla! Un nou proiect din Australia poate fi începutul unei modalități alternative de a vă încărca mașina electrică cu energie solară.

Proiectul se numește Charge Around Australia și este condus de omul de știință Paul Dastoor de la Universitatea din Newcastle și antreprenorul în domeniul energiei durabile Stuart McBain, care caută să conducă 9.400 de mile în jurul Australiei folosind panouri solare portabile, imprimate. Proiectul ar putea fi primul pas în demonstrarea altor surse de energie pentru vehiculele electrice pentru a îmbunătăți accesul la Încărcare.

Problema cu încărcarea vehiculelor electrice
Vehiculele electrice sunt din ce în ce mai populare: vânzările EV au crescut cu 80% din 2020 până în 2021, reprezentând 7,2% din vânzările globale de mașini. Pe măsură ce mai multe vehicule electrice ajung pe drum, lipsa aparentă a încărcătoarelor devine o problemă din ce în ce mai mare. Pe măsură ce creșterea stațiilor de încărcare rămâne în urma creșterii achizițiilor de vehicule electrice, sursele alternative de încărcare (cum ar fi panourile solare) ar putea fi o nouă oportunitate de a alimenta vehiculele electrice. Dastoor a declarat pentru Reuters că speră că proiectul poate ajuta la reducerea ” anxietății de gamă.”Într—o lume în care există o benzinărie la fiecare colț, unii șoferi de vehicule electrice—și potențiali cumpărători-ar putea fi preocupați de lipsa de oportunități de încărcare menționate mai sus. Această anxietate este frica care se prefigurează șoferii vehiculelor electrice că bateria mașinii lor nu le poate duce la următorul încărcător, ceea ce ar putea împiedica oamenii să conducă vehicule electrice pe distanțe lungi prin zone îndepărtate sau să-i descurajeze să cumpere unul cu totul.

„Acesta este de fapt un pat de testare ideal pentru a ne oferi informații despre modul în care vom folosi și alimenta tehnologia în alte locații îndepărtate, de exemplu, în spațiu”, a declarat Dastoor pentru Reuters.

Unitatea în jurul Australiei
Călătoria va avea loc pe parcursul a 84 de zile și va începe în Newcastle în septembrie. Echipa se va baza pe panouri solare de 18, 59 de picioare, care pot fi lansate alături de mașină pentru a capta energia soarelui. Panourile sunt fabricate din PET, care este același plastic folosit pentru fabricarea sticlelor de apă și sunt tipărite cu „vopsea solară pe bază de apă” pe o imprimantă care obișnuia să imprime etichete de vin.

Stuart McBain va conduce unitatea alături de Dastoor. Când au nevoie de o taxă, pot lansa panourile de lângă mașină și, atunci când nu sunt utilizate, panourile vor fi depozitate într-o valiză care cântărește aproape 100 de kilograme. Un vehicul de sprijin va urma mașina” ca casă mobilă a echipei și va acționa ca o stație de teren”, per încărcare în jurul site-ului web al Australiei. McBain și Dastoor vor vizita, de asemenea, 70 de școli de-a lungul drumului pentru a arăta noua tehnologie.

Dezavantajul major este că unitatea va acoperi doar două ore de conducere în fiecare zi și asta va necesita șase ore de încărcare–presupun că lent și constant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *