Companiile care se concentrează pe digitalizare obțin o creștere semnificativ mai mare a veniturilor: în Olanda, 2 din 5 fac acest lucru în serios

În Olanda, 40% din comunitatea de afaceri indică un grad ridicat sau foarte ridicat de digitalizare. Acest lucru este potrivit unui sondaj Rabobank de peste 1.500 de companii.

Unul dintre motivele pentru digitalizare este că puteți obține mai multe vânzări, arată cercetările băncii. Pentru companiile care se angajează în digitalizare, este mai probabil să fi reușit să-și crească vânzările în ultimii trei ani în comparație cu companiile care nu sunt angajate în digitalizare.

Graficul de mai jos arată ce se poate întâmpla cu vânzările dacă digitalizați sau nu.

În plus, cercetările arată că companiile mai mari au mai multe șanse să opteze pentru digitalizare decât companiile mici.

Digitalizarea se poate schimba foarte mult în organizație și necesită cunoștințe și abilități diferite de la angajați. Studiul arată că procentul angajaților cu studii universitare sau universitare este de obicei mult mai mare în cadrul companiilor care se străduiesc să digitalizeze, comparativ cu companiile care nu fac acest lucru.

Companiile care se străduiesc pentru digitalizare petrec, de asemenea, mai multe ore de instruire și educare a angajaților lor, potrivit Rabobank.

În plus, există o corelație clară între măsura în care companiile au bune practici de management și măsura în care se angajează să digitalizeze. Companiile care se străduiesc pentru digitalizare au practici de management semnificativ mai bune, chiar și atunci când analiza Rabobank ia în considerare, de exemplu, dimensiunea companiilor și sectorul în care își desfășoară activitatea.

Și asta nu este tot: companiile care și-au văzut vânzările crescând în ultimii trei ani au, în general, un nivel mai ridicat de practici de management decât companiile care au avut vânzări stabile sau au văzut scăderea vânzărilor.

Toate acestea arată, mai presus de toate, că digitalizarea este mai mult decât introducerea de noi tehnologii care sunt adesea aduse în atenție, scrie Rabobank. În special, cunoștințele și abilitățile angajaților și calitatea propriei organizații par a fi decisive pentru digitalizare, concluzionează experții Băncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *