Creșterea gazelor determină New York-ul să investigheze potențialele reduceri ale prețurilor de către companiile petroliere

Exxon, Chevron, Shell și BP, patru dintre cele mai mari companii petroliere, înregistrează profituri record. Între timp, prețurile la pompă au depășit maximele (neinflaționiste ajustate) din 2008. Dacă această dinamică ți se pare neplăcută, ești într-o companie bună. În primul rând, democrații americani și președintele Joe Biden și-au exprimat îngrijorarea. Acum, Letitia James, Procurorul General al Statului New York, este oficial suspect, de asemenea.

Joi, biroul procurorului general a lansat o anchetă la nivel de stat pentru a stabili dacă industria gazelor se angajează sau nu în reducerea prețurilor. Cu alte cuvinte: companiile umflă artificial costul combustibilului și profită de consumatori? Și cu alte cuvinte: te înșeli mai mult decât de obicei? Sonda a fost anunțată pentru prima dată într-un raport CNN; Gizmodo a confirmat știrea într-un apel telefonic cu Halimah Elmariah, Secretarul adjunct de presă al lui James.

Anunțul de anchetă vine la puțin peste o lună după ce biroul procurorului general a cerut newyorkezilor să rămână vigilenți și să aibă grijă de scăderea prețurilor la pompă. Ca parte a acestei declarații, James a cerut să vadă chitanțele literale ale cetățenilor.

New York are reglementări unice, care interzic „companiilor să profite de o criză pentru a percepe prețuri excesive pentru bunurile și serviciile vitale și necesare”, potrivit unei alte declarații de pe site-ul procurorului general. Legea interzice atât prețurile” excesiv de neconceput”, cât și cele” extrem de neconceput”, determinate prin ” pârghii neloiale sau mijloace de neconceput.”Și că este absolut cele mai multe ori am scris vreodată „unconscionab-” într-o propoziție.

Regulile se aplică unui „domeniu larg de bunuri și servicii”, permițând statului să sape adânc în fiecare pas din lanțul de aprovizionare care vă aduce benzină. Elmariah a descris sonda price gouge ca o investigație a costurilor de la ” producție la pompă.”Biroul procurorului general își propune să evalueze nu doar rolul marilor companii petroliere în costurile de consum, ci și toți intermediarii de-a lungul drumului: rafinării, distribuitori, furnizori individuali de gaze și multe altele. Prețul barilului de țiței este doar unul dintre mulți factori care intră în determinarea prețurilor pompei.

Creșterea costurilor pe galon a fost atribuită în mare parte războiului Rusiei din Ucraina, deși prețurile gazelor au fost în creștere înainte de conflict și interzicerea ulterioară a importurilor de petrol rusești. Importurile din Rusia au alimentat istoric doar o mică parte din apetitul masiv al benzinei din SUA. În 2021, SUA au importat în medie 20,4 milioane de barili de produse brute și rafinate pe lună din Rusia, ceea ce reprezintă aproximativ 8% din totalul importurilor de combustibil lichid din SUA. Dar că 8% este compus din o mulțime de diferite tipuri de chestii de petrol lichid. Doar aproximativ 3% din SUA. țițeiul, produsul rafinat în benzină standard, provine din Rusia.

Prețurile barilului de petrol au scăzut și s-au stabilizat de la vârful inițial post-invazie, dar costurile pe care consumatorii le plătesc continuă să rămână la niveluri record. Este un fenomen cunoscut sub numele de modelul economic „rachete și pene”, în care vânzătorii își măresc ratele până la vârfuri de panică cât de repede pot și apoi plutesc prețurile înapoi cât mai încet posibil, în timp ce râd până la bancă. „Creșterea prețurilor la gaz îi obligă pe Newyorkezii care lucrează și familiile cu venituri mici să ia decizii dificile cu privire la plata facturilor sau la punerea alimentelor pe masă. Ridicarea prețurilor este nedreaptă și ilegală, iar biroul meu este hotărât să se asigure că nu se întâmplă în statul nostru”, a declarat procurorul general James într-o declarație trimisă prin e-mail către Gizmodo. Este foarte adevărat că prețurile ridicate ale carburanților au un impact disproporționat asupra celor care sunt deja cei mai vulnerabili din punct de vedere financiar.

Cu toate acestea, ar fi o malpraxis limită să nu ne reamintim că mai avem aproximativ trei ani pentru a inversa cursul emisiilor de gaze cu efect de seră. Deci, în timp ce protecția consumatorilor este importantă, chiar și atunci când vine vorba de petrol care ucide pământul, ceea ce este și mai important este dezvoltarea unor sisteme de transport public rapid, durabil, fără combustibili fosili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *