Două incendii și-au unit forțele în New Mexico, în timp ce incendiile din sud-vest continuă să ardă

Două incendii de vegetație din New Mexico s-au combinat și au ars 54.004 acri de teren de când au fuzionat pentru prima dată, potrivit unei actualizări A New Mexico Fire Information. Incendiile-cunoscute separat sub numele de Calf Canyon fire și Hermits peak fire-s-au combinat pentru prima dată pe 19 aprilie 2022. Blaze este situat în apropiere Gallinas Canyon, la sud de Albuquerque, New Mexico. Cauza incendiului este încă necunoscută.

Ceea ce face lucrurile mai rău este Viteza vântului mare. Asta împinge incendiile sălbatice peste pajiștile uscate, servind drept combustibil. Cu toate acestea, o mică pauză în aceste viteze ale vântului a permis pompierilor să aibă acces la foc pe 23 aprilie. Ca răspuns la numărul tot mai mare de incendii în prezent în flăcări în New Mexico, Biroul șerifului din județul San Miguel și județul Mora au emis ordine de evacuare în mai multe județe din stat, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul județului San Miguel.

„Ieri, am experimentat o combinație de condiții, sincer, fără precedent în istoria New Mexico”, a declarat guvernatorul New Mexico, Michelle Lujan Grisham, într-o conferință de presă din 23 aprilie, după cum a raportat KRQE News.

Sud-vestul SUA este în prezent afectat de incendii. National Interagency Fire Center din Boise, Idaho raportează 13 incendii active în SUA, dintre care șase sunt situate în New Mexico, trei în Arizona și unul în Texas. Potrivit unui raport publicat în septembrie trecut de grupul de lucru pentru secetă al Asociației Naționale oceanografice și atmosferice, Sud-Vestul a înregistrat precipitații scăzute record și temperaturi extrem de ridicate, rezultând o secetă larg răspândită în regiune din ianuarie 2020 până în August 2021.

Related Stories
Pe măsură ce probabilitatea condițiilor de secetă crește din cauza schimbărilor climatice, la fel și amenințarea incendiilor sălbatice. Între timp, evacuările din New Mexico continuă în timp ce peste 400 de pompieri și personal se luptă cu incendiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *