Energia regenerabilă a fost lovind fundul în SUA în această primăvară

Ce – i asta? Vești bune despre schimbările climatice? În doar o săptămână, au existat două triumfuri încurajatoare pentru energia regenerabilă în SUA: rețeaua din California a funcționat pe scurt cu aproape 100% energie regenerabilă la începutul lunii aprilie, în timp ce energia eoliană a fost a doua cea mai mare sursă de energie la nivel național pe 29 Martie.

În primul rând, vestea încurajatoare de pe Coasta De Vest. Oficialii din California au declarat într-o declarație săptămâna trecută că statul a fost aproape să funcționeze complet pe energie regenerabilă în această lună. La 3:39 p.m. duminică, 3 aprilie, California Independent System Operator (ISO), o organizație nonprofit care gestionează rețeaua, a declarat că rețeaua funcționează pe 97,6% surse regenerabile. Acest lucru bate un record stabilit cu doar o săptămână înainte, când energiile regenerabile reprezentau 96,4% din sursa de alimentare.

Un stat poate să nu pară prea mult de sărbătorit, dar California este al patrulea cel mai mare furnizor de energie electrică din țară. De asemenea, are câteva obiective climatice mari: California lucrează pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 40% sub nivelurile din 1990 până în 2030 și pentru a avea o rețea electrică fără carbon până în 2050.

„În timp ce aceste maxime din toate timpurile sunt pentru o perioadă scurtă de timp, ele demonstrează solid progresele făcute pentru a atinge în mod fiabil cle din California la nivel național, a existat un alt record regenerabil interesant stabilit în această primăvară. Administrația SUA pentru informații energetice a raportat săptămâna trecută că energia eoliană a fost a doua cea mai mare sursă de energie electrică din SUA pe 29 Martie, venind în urma doar a gazelor naturale. Turbinele eoliene din SUA învecinate au generat o cantitate enormă de 2.017 gigawatt-oră (GWh) de energie electrică în acea zi, cuprinzând puțin peste 19% din producția zilnică de energie electrică din SUA.

Această dată marchează prima dată când energia eoliană a depășit atât capacitatea cărbunelui, cât și cea nucleară—care au fost la 19%, respectiv 17%, pe 29 Martie. Producția eoliană a depășit, în zile separate, cărbunele și energia nucleară separat, dar nu a constituit niciodată suficientă putere pentru a le depăși pe ambele.

O parte din aceasta se datorează factorului de capacitate—o măsură a timpului în care o sursă de energie produce de fapt energie—a energiei eoliene față de energia nucleară. Centralele nucleare sunt proiectate să funcționeze continuu, astfel încât factorul lor de capacitate este cel mai mare dintre toate sursele de energie; vântul, pe de altă parte, poate furniza energie doar atunci când bate vântul. Faptul că producția eoliană s-a potrivit cu ritmul constant al energiei nucleare este încurajator și semnalează că poate deveni mai puternică doar pentru a sufla combustibilii murdari, cum ar fi cărbunele și gazul.

În California, ISO a explicat în declarația sa, înregistrările privind energiile regenerabile sunt stabilite în general primăvara, când temperaturile blânde și soarele amplu lasă vântul și soarele să strălucească. Recordurile de vânt, în mod similar, nu sunt surprinzătoare în martie, una dintre cele mai vântoase luni ale anului. În primăvară și toamnă, cererea de energie se lasă, în general, pe măsură ce se instalează vremea mai blândă, permițând energiilor regenerabile să preia conducerea asupra combustibililor fosili. Avem un drum lung de parcurs în electrificarea totală a rețelei noastre, inclusiv instalarea mai multor resurse eoliene și solare, îmbunătățirea tehnologiei bateriilor pentru stocarea energiei regenerabile și menținerea acelor centrale nucleare fiabile online pentru a oferi energie de bază fără carbon. Dar aceste mici victorii sunt un început promițător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *