Fondatorul Mars Geuze van Hardt prevede o operațiune comercială hyperloop în Europa până în 2030

Până în 2030, ar putea exista un Hyperloop comercial în Europa. Mars Geuze, co-fondator al companiei olandeze Hyperloop. Compania sa lucrează la o pistă de testare din Veendam, a cărei construcție va începe în această vară. Până în 2027, cred că voi fi trecut toate testele de siguranță și voi fi pregătit pentru un lucru real.

„Multe țări sunt interesate și multe companii lucrează la sisteme hyperloop”, spune Geuze. El subliniază că s-au făcut multe progrese în ceea ce privește sistemul de transport, deoarece CEO-ul Tesla, Elon Musk, a venit cu ideea în 2013 de a lăsa un tren de levitație magnetică să călătorească printr-un tub vidat. Ca urmare, viteze mari pot fi obținute cu o energie relativ mică.

Hardt a făcut, de asemenea, pași mari în ultimii ani. De exemplu, compania a lucrat intens pentru a stabili un singur standard global pentru Hyperloop. În iunie, compania se mută la un nou sediu din Rotterdam. „Părăsim orașul Studențesc și devenim serioși”, glumește Geuze.

Totuși, există și un sâmbure de adevăr în el. Cu noul CEO Bertrand van ee, care a fost anterior la conducerea firmei de inginerie Royal HaskoningDHV, Hardt se pregătește cu emfază pentru posibila construcție a unei conexiuni comerciale Hyperloop.

„Încă așteptăm o țară care vrea să fie prima care creează locuri de muncă.”În ceea ce privește Geuze, poate fi cu ușurință o conexiune scurtă la un aeroport, de exemplu. „Dacă faceți asta mai întâi, obțineți expertiză și, de asemenea, o industrie specializată. Dacă doriți să construiți un dig, sunați olandezii. Ar fi frumos dacă acest lucru se aplică și Hyperloop.”

Potrivit lui Geuze, hyperloop oferă multe avantaje față de trenurile de mare viteză. „Este mai ieftin de construit, folosește mai puțină energie, ocupă mai puțin spațiu și este mult mai flexibil.”Trenurile hyperloop pot schimba perfect direcția către un alt tub, la fel ca o mașină de pe autostradă.

Pentru mulți oameni, hyperloop-ul sună încă foarte futurist,”dar când știu mai multe despre el, devin mai entuziaști”. La noul sediu din Rotterdam, Hardt va construi un centru de experiență pentru a introduce oamenii în trenuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *