KPN anunță tarife mai mici pentru accesul la rețeaua de fibră optică

KPN reduce tarifele pe care le percepe altor părți care doresc să ofere servicii de internet prin rețeaua sa de fibră optică. Acestea vor fi reduse cu 10 până la 30% în următorii opt ani, dacă Autoritatea olandeză pentru consumatori și piață (ACM) aprobă propunerea.

Într-un prim răspuns, Autoritatea de reglementare a numit propunerile „un pas semnificativ” pentru piața telecomunicațiilor.

În 2020, ACM a început o anchetă pentru a stabili dacă este nevoie de reglementarea rețelelor fixe în țările de jos. Watchdog a concluzionat că KPN și Glaspoort, un parteneriat între KPN și investitor de pensii APG care realizează conexiuni de fibră optică, în special în zonele rurale, se pot confrunta cu probleme de concurență.

Atât KPN, cât și Glaspoort au venit cu propuneri pentru tarife mai mici. Alte condiții sunt, de asemenea, îmbunătățite pentru furnizorii de internet fără propria rețea de fibră optică.

KPN spune că face propunerile din „conștientizarea faptului că Internetul super-rapid și stabil devine din ce în ce mai important pentru toată lumea”.

Grupul Telecom listat creează, de asemenea, securitate pentru sine pe termen lung. Împreună, KPN și Glaspoort doresc să ofere 80% din gospodării o conexiune cu fibră optică până la sfârșitul anului 2026.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *